Belgijska policija ubila dvojicu terorista, treći uhapšen

Izvor: Večernje novosti, 15.Jan.2015, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijska policija ubila dvojicu terorista, treći uhapšen

Belgijska policija je danas ubila dva muškarca tokom antiterorističke operacije protiv grupe koja se spremala da izvede "terorističke napade velikih razmera", saopštio je federalni tužilac na pres konferenciji.Oni su ubijeni kada su otvorili vatru na policiju, a treći muškarac je uhapšen tokom operacije u gradu Vervijeu, na istoku zemlje, saopštio je tužilac Erik van der Sajpt.On je dodao da za sada nema direktne veze sa prošlonedeljnim napadima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Parizu, javio je Rojters.Niko od policajaca nije povređen u akciji, rekao je tužilac."Osumnjičeni su odmah otvorili vatru iz vatrenog vojnog oružja i pištolja na specijalne jedinice federalne policije pre nego što su neutralisani", dodao je on.U toku je još nekoliko operacija u ovom području, a to je deo istrage o ekstremistima koji su se vratili iz Sirije, saopštile su belgijske vlasti.
Pogledaj vesti o: Teroristički napad u Parizu

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvojica ubijena u antiterorističkoj akciji

Izvor: Danas, 16.Jan.2015, 01:35

Brisel - Dve osobe ubijene su, a jedna je teško ranjena u opsežnim antiterorističkim akcijama koje su sinoć vođene u nekoliko belgijskih gradova u regionu Brisela. Kako je saopštio federalni tužilac Erik van der Sajpt, operacije su vođene protiv pripadnika grupe koja se pripremala da izvede „terorističke...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.