Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 23:26

Barsa dobila duel titana: Francuzi srušili pariske Svece

U velikom derbiju Lige šampiona, Katalonci u Palau Blaugrani dobili Pari Sen Žermen sa 30:27. Dika Mem i Mikel Hansen postigli po sedam golova

Duel titana u Barseloni pripao je šampionu Evrope. Katalonski gigant u dvorani Palau Blaugrani pobedio je Pari Sen Žermen sa 30:27 (13:13) u derbiju petog kola Grupe B Lige šampiona. Na parketu su igrali čak 15 osvajača medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od toga devet Francuza koji su bili zlatni na najvećem takmičenju.

I upravo su Trikolori iz Barse presudili francuskom šampionu. Četvorica zlatnih iz Tokija postigli su 16 od 30 golova domaćina. Briljirao je levoruki as Dika Mem, strelac sedam golova, a raspoloženi su bili i Timoti N’Gasan i Ludovik Fabregas sa po četiri pogotka, dok je jedan delo Melvina Ričardsona, letošnje akvizicije iz Monpeljea.

Subota, 16.00: (1,65) Ferencvaroš (8,00) Brest (2,70)

Tokom većeg dela meča, Barsa je bila u vođstvu, ali se Sveci nisu predavali. U prvom poluvremenu je raspoložen bio danski bombarder Mikel Hansen koji je držao svoj tim u igri. U nastavku su mu se prdiružili Nedim Remili i Eloim Prandi. Ključnu prednost domaćin je ostvario sredinom drugog poluvremena. Parižani su poveli sa 18:17, ali je onda usledila serija 6:2 Barse. Raspoložen je bio golman šampiona Evrope, Gonzalo Perez de Vargas, koji je začarao mrežu. U tim trenucima španski rerprezentativac je skinuo nekoliko zicera Hansenu i kompaniji. Domaćin je poveo sa 25:22. Pretili su Sveci, u nekoliko navrata smanjili na samo gol zaostatka, ali Mem i drugovi nisu dozvolili da meč uđe u neizvesnu završnicu.

________________________

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

_________________________

Perez de Vargas je imao 17 uspešnih intervencija, a odličan sa suprotne strane bio je Vensan Žerar sa 14 odbrana. Osim Dike Mema i Mikela Hansen, najboljih strelaca u Barseloni i Pari Sen Žermenu sa po sedam golova, kod domaćina sa tri gola solidno je bilo desno krilo Aleks Gomez. Kod četa Raula Gonzaleza po četiri pogotka delo su Prandija i Remilija.

Just in case you need an example... #MOTW #ehfcl@PerezdVargas @FCBhandbol pic.twitter.com/mZeIFvdHPR

U drugom derbiju dana, Vesprem je lako slomio otpor Flenzburga, najvećeg razočaranja Lige šampiona. U punoj dvorani pred 6.000 gledalaca, mađarski vicešampion je slavio sa 28:23. Naš Petar Nenadić je postigao tri gola za domaći tim. Pobednik je mogao da se nasluti posle prvih 30 minuta, kada je četa Momira Ilića stekla +6 (14:8) i rutinskom igrom stigla do četvrte pobede u elitnom takmičenju Starog kontinenta.

U pobednikom timu najefikasniji je bio Hrvat Manuel Štrlek sa sedam golova, dok je kapiten Rasmus Lauge postigao četiri. Kod gostiju sa Baltika Islanđanin Orn Tejtur Eijnarson je pet puta zatresao mrežu domaćina, a Hans Aron Mensing četiri. Golmani su bili odlični na obe strane. Na golu Vesprema, Španac Korales je imao 13 odbrana, dok se kod Flenzburga istakao reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Burić sa 14 uspešnih intervencija.

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO

GRUPA A

Sreda

Olborg - Vardar 33:29 (16:13)

Elverum - Zagreb 30:25 (15:10)

Kil - Seged 32:32 (17:14)

Monpelje - Meškov Brest 32:26 (14:12)

GRUPA B

Sreda

Kjelce - Porto 39:33 (21:17)

Četvrtak

Motor Zaporožje - Dinamo Bukurešt 28:27 (13:13)

Vesprem - Flenzburg 28:23 (14:8)

Barselona - Pari Sen Žermen 30:27 (13:13)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.