Izvor: TangoSix.rs, 19.Jun.2023, 18:59

[BURŽE 2023] Objavljena najveća pojedinačna narudžbina putničkih aviona u istoriji: Indijski IndiGo kupiće 500 Erbasovih A320neo

Kako su danas, tokom prvog dana najvećeg globalnog sajma vazduhoplovne industrije u Parizu, saopštile kompanije Erbas i IndiGo, indijska avio-kompanija naručila je od najvećeg evropskog proizvođača putničkih aviona 500 letelica iz porodice A320
Radi se o do sada najvećoj zabeleženoj pojedinačnoj narudžbini u istoriji civilne komercijalne avijacije. IndiGo, privatna indijska avio-kompanija, je u isto >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << vreme i najveći avio-prevoznik uskoro najmnogoljudnije zemlje na planeti posmatrano kroz udeo na tržištu.
Vrednost narudžbine po procenama analitičara iznosi oko 50 milijardi dolara.
Narudžbina će u isto vreme izbaciti IndiGo kao najveću mušteriju A320 porodice na planeti ali i dodati na prethodne narudžbine kompanije koja će nakon današnjeg dana od Erbasa kupiti ukupno 1330 putničkih aviona.
Tango Six od danas pa sve do petka izveštava sa Buržea, peti put od 2013. godine.
Kako se danas moglo čuti na konferenciji za medije od menadžmenta Erbasa i IndiGoa, Erbas za ovu narudžbinu neće graditi liniju za sklapanje aviona (FAL – Final Assembly Line) u Indiji već, kako su kazali, postojeće u Hamburgu i Tuluzu biće dovoljne za ove i buduće narudžbine. Imajući u vidu da će francuski predsednik Emanuel Makron uskoro posetiti Indiju, nije isključeno da će u okviru tradicionalnog moranja da se tokom poseta na najvišem nivou potpišu ili najave veliki poslovi, Erbas popustiti i autsorsovasti sklapanje letelica kao što je to uradio u Kini i SAD-u.
IndiGo trenutno poseduje najveću flotu A320neo letelica na planeti – 264.
The post [BURŽE 2023] Objavljena najveća pojedinačna narudžbina putničkih aviona u istoriji: Indijski IndiGo kupiće 500 Erbasovih A320neo appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.