Izvor: TangoSix.rs, 20.Jun.2023, 19:41

[BURŽE 2023] Croatia Airlines i Pratt & Whitney potpisali ugovor o održavanju motora za putničke avione A220 hrvatskog nacionalnog avio-prevoznika

Kako je danas na vazduhoplovnom sajmu Burže saopštila kompanija Pratt & Whitney, potpisali su ugovore sa hrvatskom nacionalnom avio-kompanijom o održavanju GTF motora koji će pogoniti buduću flotu od 15 aviona Airbus A220 serije 100 i 300. Pratt & Whitney će, kako je navedeno u saopštenju, pružiti usluge održavanja motora Croatiji Airlines kroz njihov „EngineWise“ program održavanja.
Objava ovog ugovora dolazi isti dan, ovde u >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Parizu, nakon što je kompanija De Havilland objavila sličan ugovor o održavanju letelica Dash 8-4000.
– Pratt & Whitney i Croatia Airlines imaju dugoročni odnos koji datira od početaka putničkih operacija ove avio-kompanije. Sa Airbusima A220 koji će biti pogonjeni GTF motorima i uz naš „EngineWise“ program, Croatia će imati korist od pogonskih grupa koje predstavljaju vodeću tehnologiju u industriji zajedno sa vrhunskim nivoom podrške kroz rastuću mrežu GTF MRO centara koji se nalaze u Francuskoj i Nemačkoj. – kazao je ovom prilikom Rick Deurloo, direktor civilnog programa avio-motora kompanije Pratt & Whitney.
Slične ugovore namenjene održavanju motora potpisivale su na Buržeu i druge avio-kompanije iz regiona, kao Air Serbia, o čemu je pre osam godina iz Pariza takođe izvestio Tango Six.
The post [BURŽE 2023] Croatia Airlines i Pratt & Whitney potpisali ugovor o održavanju motora za putničke avione A220 hrvatskog nacionalnog avio-prevoznika appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

[EKSKLUZIVNO] Srpska kompanija LPO Ada potpisala ugovor vredan 72 miliona dolara sa General Electricom za proizodnju lopatica za motore putničkih aviona

Izvor: TangoSix.rs, 21.Jun.2023, 09:22

Kompanija Livnica Preciznih Odlivaka (LPO) iz Ade (Severni deo Vojvodine), potpisala je danas na najvećem  globalnom sajmu vazduhoplovne industrije u Parizu jedan od verovatno najvećih pojedinačnih komercijalnih ugovora u istoriji srpskog civilnog vazduhoplovstva kada je reč o privatnim kompanijama....

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.