BITKA ZA PARIZ: Košarkašice Srbije protiv Nemačke započinju borbu za Olimpijske igre

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 09:48

BITKA ZA PARIZ: Košarkašice Srbije protiv Nemačke započinju borbu za Olimpijske igre

Rivali još Brazil i Australija.

Košarkašice Srbije u Brazilu od 21 čas protiv Nemačke igraju prvi meč kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

Pred izabranicama Marine Maljković je novi izazov, četvrtoplasirane u Tokiju pokušaće da izbore treće učešće na Igrama u nizu. Srbija u Belemu igra protiv domaćina Brazila, Nemačke i Australije.

Na Olimpijskim igrama takmičiće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se 12 reprezentacija, a one učešće obezbeđuju kroz četiri kvalifikaciona turnira. Turniri su organizovani u Kini, Mađarskoj, Belgiji i pomenutom Brazilu.

U Belemu će Srbiju predstavljati: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Nevena Rosić, Kristina Topuzović i Saša Čađo, Jovana Nogić, Ivana Raca, Dragana Stanković, dok se selekciji u Belemu pridružila Anđela Dugalić.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće po tri najbolje selekcije iz svake grupe.

Posle duela sa Nemačkom, Srbiju očekuju dva dana pauze, a zatim utakmice sa Brazilom u ponoć između subote i nedelje, a onda i meč sa Australijom u nedelju od 21 sat.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.