BAŠ SMRDI: Izručio 20 tona đubriva u centru Pariza

Izvor: Kurir, 16.Jan.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAŠ SMRDI: Izručio 20 tona đubriva u centru Pariza

Vozač kamiona, koji je vlasnik jahačkog centra u Enu, u istočnoj Francuskoj, uhapšen je odmah posle protesta ispred Skupštine

PARIZ - Vlasnik jednog jahačkog centra izručio je danas iz kamiona 20 tona đubriva ispred zgrade Nacionalne skupštine u Parizu, u znak protesta protiv francuskih vlasti, zbog čega je mobilisan veliki broj policijskih vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i zaustavljen saobraćaj, javili su francuski mediji.

Bočne strane kamiona teškog 39 tona kojim je đubrivo dovezeno bile su oblepljene plakatima na kojima je pisalo: "(Francuski predsednik Fransoa) Oland i čitava politička klasa - napolje! Živela Šesta Republika!".

"Reč je o izolovanoj akciji koja nema nikakve veze ni sa jednom sindikalnom organizacijom", saopštili su policijski izvori.

Vozač kamiona, koji je vlasnik jahačkog centra u Enu, u istočnoj Francuskoj, odmah je uhapšen, navodi francuska štampa.

U trenutku kada se, nešto pre 11 sati, odvijala akcija istovarivanja đubriva na Ke d'Orseu, franuska agencija Frans pres primila je elektronsku poštu sa adrese stephaneguantte!gmail.com.

I-mejl upućen francuskoj agenciji sadržao je sledeću poruku: "U ovom trenutku... jedan Francuz ispoljava svoj bes ispred Nacionalne skupštine! Oland, dosta je bilo! Ovo je poruka koju je on želeo da uputi i koje će se predsednik dugo sećati!", prenosi francuska štampa.

Jahački centri protestuju već više od godinu dana zbog povećanja PDV-a sa sedam na 20 odsto, navodi francuska štampa. Francuski predsednik Oland bio je prinuđen da, u globalnoj krizi, od Francuza zatraži najveće napore koji su ikada nametnuti toj zemlji pod Petom Republikom, kako bi se smanjio budžetski deficit.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SEVERNA KOREJA PORUČILA JUŽNOJ: Odmah prekinite sa vojnim vežbama!

Izvor: Kurir, 16.Jan.2014

Strogo upozoravamo SAD i Južnu Koreju da zaustave opasne vojne vežbe jer bi tako mogle da proizvedu katastrofu na poluostrvu, saopštio je severnokorejski Komitet za mirno ujedinjenje dve Koreje..PJONGJANG - Severna Koreja zahteva od Južne Koreje i SAD da odmah prekinu vojne vežbe planirane za februar...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.