Ansambl Izvor na Danima Evrope u srcu Pariza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2017, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ansambl "Izvor" na Danima Evrope u srcu Pariza

Srpsko kulturno-umetničko društvo "Izvor" iz Pariza ostvarilo je zapažen nastup u okviru manifestacije Dani Evrope, koju tradicionalno organizuju Opština grada Pariza i Evropska komisija u Francuskoj.

Ansambl "Izvor" je juče nastupio u novootvorenom parku "Obale Sene" (Rives de Seine), koji se proteže od trga Konkord do trga Bastilja, i predstavlja najveću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pešačku zonu u samom centru grada, saopštio je Forum stranih kulturnih centara Pariza.

U jednočasovnom nastupu, predstavljene su narodne igre iz centralne i istočne Srbije a posebnu pažnju privukle su igre iz Banata, koje plene svojom interesantnom koreografijom i bogato ukrašenim narodnim nošnjama.

Tokom nedelju dana trajanja manifestacije, predstavljeno je više kulturnih programa, a ovogodišnji počasni gost bio je grad Stokholm, prestonica Švedske.

"Izvor" postoji od 2004. godine i okuplja oko 60 članova starosti od pet do 35 godina, uglavnom pripadnike druge i treće generacije naših doseljenika u Francuskoj. Od svog nastanka, nastupao je na najprestižnijim smotrama folklora u Francuskoj, Srbiji ali i u drugim zemljama Evrope.

Ovaj nastup realizovan je u saradnji sa FICEP-om, Forumom stranih kulturnih centara Pariza - federacijom 54 stranih kulturnih centara grada Pariza.

FICEP je posvećen očuvanju i promociji kulturne raznolikosti i razvijanju međunarodne kulturne saradnje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.