Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadorka Moro: Napad u Parizu čin rata protiv Francuske

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro izjavila je danas da je sinoćnji napad u Parizu čin rata, koji je izvela teroristička Islamska država protiv Francuske i vrednosti koje ona brani.

Moro je rekla da je napad planiran spolja, ali izveden uz saučesništvo unutar Francuske.

"Francuska je ranjena, ali pruža i pružaće otpor i naša borba protiv terorizma će biti odlučna", rekla je Moro u obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << medijima u ambasadi Francuske u Beogradu.

Prema njenim rečima, cilj napada u Parizu je destabilizacija Francuske i ostalih demokratskih društava, demoralisanje stanovništva i uništavanje normalnog života.

Ona je zahvalila građanima i zvaničnicima Srbije na brojnim porukama podrške i solidarnosti sa Francuskom.

Moro je dodala da je najmanje 127 ljudi poginulo, a 250 povređeno.

Veliki broj povređenih je u teškom stanju i očekuje se da će broj žrtava u terorističkom napadu u Parizu biti znatno veći, rekla je amabsadorka Francuske u Srbiji.

Moro je dodala da je identifikacija žrtava u toku i da ne može da kaže da su među njima i građani drugih zemalja.

Prema njenim rečima, na sajtu ambasade objavljen je broj za hitne pozive, namenjen građanima Srbije koji sumnjaju da je neko od njihovih bližnjih stradao u Parizu.

Građani će moći da se upišu u knjigu žalosti od ponedeljka 16. novembra do srede 18. novembra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad planiran spolja, a saučesništvo iz Francuske

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2015

Ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro izjavila je u subotu, nakon niza terorističkih napada u Parizu u kojima je najmanje 128 mrtvih i 250 povređenh, da je taj napad planiran spolja...Moro je u vanrednom obraćanju novinara u Ambasadi Francuske rekla je to "akt rata protiv Francuske koji je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Moro: Napad u Parizu čin rata protiv Francuske

Izvor: Akter, 14.Nov.2015

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro izjavila je danas da je sinoćnji napad u Parizu čin rata, koji je izvela teroristička Islamska država protiv Francuske i vrednosti koje ona brani..Moro je rekla da je napad planiran spolja, ali izveden uz saučesništvo unutar Francuske..."Francuska je...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.