Ako ovde bacite pikavac, bacate i 68 evra! FOTO

Izvor: Svet plus, 08.Maj.2015, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ovde bacite pikavac, bacate i 68 evra! FOTO

Francuske vlasti su donele odluku da u Parizu smanje zagađenje nastalo od opušaka cigareta tako što će staviti visoku novčanu kaznu za bacanje opušaka. Gradska vlast je pokrenula kampanju i skrenula pažnju građanima na ovaj problem.

U Parizu se godišnje sa ulica ukloni preko 350 tona opušaka od cigareta i zbog ozbiljnog ekološkog zagađenja koju prave su odlučili da postave visoku novčanu kaznu od 68 evra za bačeni opušak. Potrebno je između 4 i 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << godina da se jedan opušak razgradi i nestane, ovaj toksični odpad zagađuje vodu i zemlju. Kao još jedan način borbe protiv ovog zagađenja doneli su odluku da postave 30.000 kanti za otpatke, na svakih 100 metara po jednu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.