Abdeslam inteligentan koliko i prazna pepeljara

Izvor: B92, 27.Apr.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Abdeslam inteligentan koliko i prazna pepeljara"

Pariz -- Advokat Salaha Abdeslama, glavnoosumnjičenog za napade u Parizu u novembru prošle godine, izjavio je da je Abdeslam "inteligentan koliko i prazna pepeljara".

Belgijski advokat Sven Mari je, u poruci na društvenim mrežama koju je danas objavio francuski dnevnik "Liberasion", rekao da je Abdeslam "mali dripac među sitnim delinkventima u Molenbeku, više sledbenik nego lider", prenosi AP.

Mari kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je Abdeslam priznao da je na internetu pročitao interpretaciju muslimanske svete knjige, a ne i celu knjigu.

"On je savršen primer GTA generacije koji misli da živi u video-igri", rekao je Mari.

Francuske sudije pokrenule su danas formalnu istragu protiv Salaha Abdeslama, glavnoosumnjičenog za napade u Parizu u novembru prošle godine, optuživši ga za pripadnost terorističkoj organizaciji, ubijanje, kidnapovanje i držanje oružja i eksploziva.

Abdeslam će biti držan u izolaciji u zatvoru u oblasti Pariza, izjavio je ranije danas francuski ministar pravde Žan-Žak Irvoa.

Irvoa je novinarima rekao da će Abdeslam (26), za koga se veruje da je jedini preživeli član grupe terorista koja je izvela napade u Parizu, biti pod budnim okom čuvara koji su obučeni za "nadgledanje osoba koje se smatraju opasnim".

Belgijski sud je 31. marta presudio da Abdeslam treba da bude izručen Francuskoj.

Abdeslam je rekao da želi da sarađuje s francuskim vlastima i da želi da ga Belgija izruči Francuskoj.

On je u pritvoru u Brižu bio od 18. marta.

Jedan je od glavnih osumnjičenih za terorističke napade u Parizu 13. novembra prošle godine, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.