Abaud boravio u Britaniji uoči napada u Parizu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abaud boravio u Britaniji uoči napada u Parizu

LONDON - Abdelhamid Abaud, osumnjičen da je bio glavni organizator terorističkih napada u Parizu u novembru 2015, boravio je prošle godine u Velikoj Britaniji uprkos tome što je policija tragala za njim, piše danas "Gardijan".

List navodi da su fotografije britanskih znamenitosti pronađene na Abaudovom telefonu pošto je ubijen u raciji u Parizu nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dana nakon koordinisanih napada 13. novembra u francuskoj prestonici kada je ubijeno 130 osoba.

"Gardijan" ne navodi izvor ove informacije, ali kaže da je Abaud ušao u Britaniju preko jedne luke na jugoistoku Engleske, a ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je da da komentar, prenosi AFP.

Ne navodeći tačan datum Abaudovog boravka u Britaniji, list prenosi da se on u Londonu i Birmingenu susreo sa nekoliko džihadista, ali da nije jasno da li su fotografije na njegovom telefonu bile dio plana za neki eventualni napad.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Gardijan: Abaud boravio u Britaniji prošle godine

Izvor: Blic, 11.Jan.2016, 00:35

Abdelhamid Abaud, osumnjičen da je bio glavni organizator terorističkih napada u Parizu u novembru, boravio je prošle godine u Velikoj Britaniji, uprkos tome što je policija tragala za njim, piše danas "Gardijan"...List navodi da su fotografije britanskih znamenitosti pronađene na Abaudovom telefonu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.