Abas: Neprihvatljivo ubrzanje kolonizacije

Izvor: Blic, Beta, 04.Sep.2009, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas: Neprihvatljivo ubrzanje kolonizacije

Namera Izraela da ubrza izgradnju kolonija na palestinskoj teritoriji pre nego što ona bude prekinuta "nije prihvatljiva", izjavio je danas u Parizu palestinski predsednik Mahmud Abas.



"To nije prihvatljivo. Želimo zamrzavanje kolonizacije i otvaranje finalne faze pregovora", izjavio je Abas novinarima nakon susreta sa predsednikom Francuske Nikolom Sarkozijem.

Abas je rekao da je to bila glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tema današnjih razgovora sa Sarkozijem.

Na pitanje da li će se sastati sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjaguom, Abas je odgovorio da će to "zavisiti od prethodnih koraka i mera po pitanju zamrzavanja kolonizacije".

"Da li je Netanjahu partner ili ne? Radićemo sa njim kao sa premijerom Izraela i radićemo sa Izraelom kao zemljom koja želi mir", kazao je Abas.

"Mi smo spremni da budemo partneri ako palestinski narod može da dobije svoja prava i osnuje nezavisnu državu, koja živi pored Izraela", kazao je palestinski lider.

Iz Netanjahuovog kabineta danas je saopšteno da on želi da ubrza kolonizaciju na Zapadnoj obali pre nego što ona delimično bude obustavljena. Pariz je osudio taj plan, navodeći da je u suprotnosti sa obećanjima Izraela i mirovnim procesom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.