Abas Kjarostami predsednik žirija kratkometražnih filmova

Izvor: Beta, 06.Mar.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas Kjarostami predsednik žirija kratkometražnih filmova

PARIZ, 6. marta 2014. (Beta-AFP) - Iranski reditelj Abas Kjarostami biće predsednik žirija kratkometražnih filmskih ostvarenja na Medjunarodnom filmskom festivalu u Kanu, od 14. do 25. maja, saopštili su u četvrtak organizatori.

U žiriju će biti i francuska glumica i rediteljka Noemi Lvovski, brazilska rediteljka Danijela Tomas, režiser iz Čada Mahamat-Saleh Harum i norveški sineasta Joakim Trir.

Oni će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << zadatak da odrede dobitnika Zlatne palme za kratometražni film na kraju festivala.

Kjarostami (73), dobitnik je brojnih medjunarodnih filmskih nagrada medju kojima i Zlatne palme 1997. godine za ostvarenje "Ukus trešanja".

On će zameniti rediteljku s Novog Zelanda Džejn Kempion, koja je jedina žena reditelj sa Zlatnom palmom za film "Klavir".

Džejn Kempion će biti predsednik ovogodišnjeg 67. Kanskog festivala.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.