Izvor: Osiguranje.Online.rs, 14.Avg.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AXA - Rekordan operativni profit

U prvom polugodištu 2015. godine AXA Grupa, koja posluje u Srbiji preko AXA Osiguranja, nastavila je da beleži rast u svim segmentima poslovanja. Ovaj period obeležio je rekordan operativni profit od 3,1 milijarde evra, što je 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Kako je saopšteno u sedištu kompanije u Parizu, AXA Grupa je rasla u sve tri osnovne linije poslovanja, sa ukupnim prihodom od 55 milijardi evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Osiguranje.Online.rs <<
„Ostvarili smo veoma dobre polugodišnje rezultate, sa novim rekordom u operativnom profitu od 3,1 milijarde evra. Dobro smo pozicionirani i očekujem da uspešno zaključimo naš petogodišnji plan do kraja ove godine. Još jednom smo dokazali da je naš poslovni model održiv u okruženju koje karakterišu niske kamatne stope i tržišna nestabilnost“, izjavio je Anri de Kastri (Henri de Castries), predsednik i generalni direktor AXA Grupe.

U strukturi ukupnih prihoda (55 milijardi evra, 2 odsto više nego u prvom polugodištu 2014. godine) dominira životno i štedno osiguranje sa premijom od 31,9 milijardi evra. Rastu premije životnih osiguranja značajno je doprinelo fokusiranje kompanije na „unit-linked“ proizvode na najrazvijenijim tržištima (Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Velika Britanija).

Premija neživotnih osiguranja dostigla je 18,2 milijarde evra, što je za 1 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Najveći skok u osnovnim linijama biznisa, AXA Grupa ostvarila je u upravljanju imovinom. Poredeći sa prošlom godinom, prihodi u ovoj oblasti veći su za 6 odsto i dostižu skoro 2 milijarde evra.

AXA Grupa posluje u Srbiji od 2010. godine. AXA Osiguranje sa filijalama u 6 gradova u zemlji ima preko 300 zaposlenih i predstavlja najbrže rastuću kompaniju na tržištu osiguranja u zemlji.

Nastavak na Osiguranje.Online.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Osiguranje.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Osiguranje.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.