Izvor: Osiguranje.Online.rs, 25.Feb.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AXA - Još jedna godina rasta vodećeg svetskog osiguranja

Ukupni prihod AXA Grupe, globalnog lidera u osiguranju, na kraju 2014. godine bio je 92 milijarde evra, što je povećanje od 3 odsto u poređenju sa godinom pre toga. Kako je saopšteno na konferenciji za novinare u sedištu kompanije u Parizu, neto dobit na kraju prošle godine iznosila je 5 milijardi evra, 12 odsto više nego godinu dana ranije. Zbog dobrih rezultata Bord direktora kompanije predložio je povećanje dividende po akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Osiguranje.Online.rs << za 17 odsto u odnosu na 2013. godinu.

„Bila je ovo još jedna godina u kojoj su naši prihodi porasli u svim oblastima poslovanja, a ostvareni neto rezultat od preko 5,1 milijardi evra najveći je u istoriji kompanije. Uz maksimalan rast u svim linijama biznisa održali smo disciplinu u profitabilnosti i efikasnosti poslovanja. Dobro smo pozicionirani da u ovoj godini uspešno zaokružimo naš petogodišnji plan. Ubrzaćemo transformisanje naših aktivnosti, nastaviti da se prilagođavamo digitalnoj revoluciji i razvijamo nova partnerstava kako bi još više unapredili kvalitet servisiranja i zadovoljstvo klijenata“, izjavio je Anri de Kastri (Henri de Castries), predsednik i generalni direktor AXA Grupe.

Na rast ukupnih prihoda uticalo je povećanje premije životnih osiguranja za 3 odsto, koje je ostvareno zahvaljujući odličnoj realizaciji plana kako na tržištima u razvoju, tako i na tržištima najrazvijenijih zemalja. Ukupna premija životnih osiguranja AXA Grupe iznosi preko 55 milijardi evra, dok je u oblasti neživotnih osiguranja premija dostigla 29,5 milijardi evra, što je za 1 odsto više nego godinu dana ranije. U upravljanju imovinom, trećoj osnovnoj oblasti poslovanja kompanije, prihodi su povećani za 4 odsto.

Globalno prisustvo AXA Grupe u prošloj godini prošireno je na 3 nova tržišta, pa kompanija danas posluje u 59 zemalja sveta. Samo u prošloj godini broj klijenata povećan je za 1 milion. Danas je preko 103 miliona ljudi širom sveta osigurano u AXA Grupi. Ukupan broj zaposlenih iznosi 157.000.

AXA Grupa posluje u Srbiji od 2010. godine. AXA Osiguranje sa filijalama u 6 gradova u zemlji ima preko 300 zaposlenih i predstavlja najbrže rastuću kompaniju na tržištu osiguranja u zemlji.
                                                            
 

Nastavak na Osiguranje.Online.rs...






Povezane vesti

TripAdvajzer povećao prihode za trećinu

Izvor: Capital.ba, 25.Feb.2015

NJUJORK, Vodeći veb sajt za putovanja po svijetu, TripAdvajzer (TripAdvisor), zabilježio je lani rast prihoda od 32 odsto u odnosu na godinu dana ranije, na 1,24 milijarde dolara. Ovaj turistički portal, koji ove godine obilježava 15 godina postojanja, mjesečno registruje više od 200 miliona stavova...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Osiguranje.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Osiguranje.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.