ANIP Oro iz Pariza pobednik Smotre u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANIP "Oro" iz Pariza pobednik Smotre u Beogradu

ANIP "Oro" iz Pariza pobedio je na 24. Evropskoj smotri srpskog folklora koja je održana tokom vikenda u beogradskom Centru "Sava", a na kojoj su učestvovala kulturno-umetnička društva iz 12 zemalja.

ANIP "Oro" iz Pariza odneo je pobedu ispred SDSC Štutgart i SKC "Stevan Mokranjac" iz Beča, saopštio je noćas posle ponoći stručni žiri.

Smotru u Centru "Sava" otvorio je izaslanik predsednika Republike Nikola Selaković, koji je ukazao na značaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očuvanja srpske kulture van matice.

"Ne mogu da vam poželim dobrodošlicu jer ste došli kući, ali vam želim da kući dolazite što češće i ostajete što duže i da svugde gde se u svetu pojavite pronesete slavu našeg opanka i šajkače", naglasio je Selaković.

Domaćin smotre u Beogradu bio je Srpski folklorni savez Švajcarske, čiji je predsednik Nenad Milenković poručio da se u Srbiju rado dolazi i dodao da folkloraši iz dijaspore vole miris Srbije i da dođu u svoju domovinu - kući.

Sledeća Evropska smotra srpskog folklora održaće se 30. i 31. maja u Parizu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.