Spremaju hapšenje srpskih lidera

Izvor: TvojPortal.com, 20.Jun.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremaju hapšenje srpskih lidera

Vestionline Za Vladu Kosova najveća bezbedonosna pretnja na severu pokrajine su lokalni političari DSS-a i pripadnici ekstremističkih grupacija Obraz, Zvečanci i Mitrovčani, a posebno Marko Jakšić, Milan Ivanović i Igor Vojinović, piše u izveštaju koordinator za sever Kosova Iljbera Hise.


Inače, i ranije su ovi pojedinci označavani vođama - "paralelnim srpskim strukturama kriminalnih grupa i huligana", i preprekom za sprovođenje vlasti u tom delu.
  >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<
Višestruka igra

U dokumentu "Beograd jednom nogom na severu i otvorenim vratima u Briselu" govori se i o pristutnosti srpskih vlasti na severu Kosova, ali se kaže i da nisu sve institucije i grupacije pod komandom Beograda i da se često pojavljuju rivalstva među samim Srbima.
"Ipak, konstatacija je da je zvanični Beograd uvek prisutan na severu, i to zbog konkretnih i brojnih razloga. Igra zvaničnog Beograda na severu i oko severa je višestruka, koja s vremena na vreme ometa ili preti podelom, da bi se onda monopolisao statusom kvo", navodi se u izveštaju Iljbera Hise. Ostatak možete pročitati na linku

Sever Kosmetamarko jakšić
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.