Izvor: Radio 021, 11.Jul.2019, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Šestoro mrtvih i više od 100 povređenih u jakom nevremenu na Halkidikiju

Šestoro ljudi je poginulo, a više od 100 povređeno u sredu uveče na poluostrvu Halkidiki tokom velikog nevremena koje je pogodilo sever Grčke, javljaju tamošnji mediji.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Do ovog trenutka nema informacija da li među stradalima ima i srpskih turista.

Češki par je nastradao kada su jak vetar i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kiša prevrnuli njihovu prikolicu. Dvoje rumunskih državljana je poginulo kada se srušio krov restorana u Nea Plaji.

Nastradala su i dvojica Rusa, muškarac i dečak, kada je drvo palo nedaleko od njihovog hotela u Potidei.

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti ovo poluostrvo.

"Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto", rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdravstvenog centra Nea Mudanja, gde su smešteni mnogi povređeni.

Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci i 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.

Vetar je bio toliko jak da je izbio ulazna vrata na poznatom hotelu "Meliton" u Porto Karasu.

Neki delovi Halkidikija ostali su bez struje i vode. U Ksantiju su bujice na ulicama, a drveće je od jakog vetra padalo na put u oblasti Nea Moudania i Nea Kalikratia.





Autor: Tanjug, Sputnjik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POTRESNI PRIZORI NAKON RAZORNE OLUJE U GRČKOJ Bolnica puna povređenih: "Ovako nešto nisam doživeo za 25 godina karijere" (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 11.Jul.2019

U nezapamćenoj oluji koja je pogodila sever Grčke poginulo je šestoro ljudi, dok je na stotinu njih povređeno, a popularna letovališta u ovom delu zemlje nakon oluje izgledaju neprepoznatljivo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.