Izvor: Radio 021, 05.Avg.2020, 10:54

Uhapšeni sudski izvršitelji, fingirali izvršni postupak, jedan novac dužnika zadržavao za sebe

Pet osoba iz Valjeva uhapšeno je zbog sumnje da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara.

Uhapšeni su sudski izvršitelji iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i prali novac, kao i Z. P. (48) koji se tereti za pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su, od januara 2018. do novembra 2019. godine, fingirali sprovođenje izvršnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postupka. Kako se sumnja, oni su fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z. P, na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili izvršne poverioce za 2.963.300 dinara.

Takođe, sumnja se da je G. B. od decembra 2015. do decembra 2016. godine, novac koji su izvršni dužnici uplatili na ime troškova postupka zadržavao za sebe, bez uplaćivanja na račun suda. Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio izvršne poverioce za 119.250 dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.