Izvor: Radio 021, 23.Maj.2020, 19:55

Uginuo aligator koji je preživeo bombardovanje Berlina u Drugom svetskom ratu

Aligator Saturn, koji je preživeo Drugi svetski rat u Berlinu i za koga se, kasnije se ispostavilo netačno, govorilo da je pripadao Adolfu Hitleru, uginuo je u moskovskom zoološkom vrtu.

"U petak ujutru, naš američki aligator Saturn je uginuo od starosti. Bio je star oko 84 godina, životni vek vredan poštovanja", navodi se u saopštenju zoo vrta.

Saturn je poklonjen zoološkom vrtu u Berlinu 1936. godine ubrzo nakon što je rođen u SAD. Pobegao je iz vrta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nakon što je bombardovan 1943, prenosi BBC.

Britanski vojnici su ga pronašli tri sata kasnije i dali ga Sovjetskom Savezu. Kako je proveo vreme između je ostalo misterija, ali od jula 1946. je postao prava atrakcija za posetioce zoo vrta u Moskvi.

"Moskovski zoo vrt je imao čast da bude Saturnov dom 74 godine. On za nas predstavlja čitavu eru i to kažemo bez ikakvog preterivanja. Mnoge od nas je poznavao od kad smo bili deca. Nadamo se da ga nismo razočarali", navodi se u oproštajnom saopštenju iz Moskve.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.