Tokio najbolji za život, na listi nijednog balkanskog grada

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokio najbolji za život, na listi nijednog balkanskog grada

Prema redovnom istraživanju britanskog trend magazina "Monocle" Tokio je najbolji grad za život, slede Berlin, Beč, Kopenhagen i Minhen.

Na listi deset najboljih gradova za život u svetu našli su se još Melburn, Sidnej, Kjoto, Vankuver, Helsinki, Cirih, Madrid, Hamburg, Lisabon, Diseldorf, Hong Kong....

Na svetskoj listi najboljih gradova za život ove godine nije se našao nijedan grad sa Balkana. Od deset najboljih gradova za život sa liste časopisa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njih pet je u Evropi, a ostalih pet u Aziji i Pacifiku.

Inače, parametri korišćeni u istraživanju se isključivo zasnivaju na životnom standardu u gradovima i mišljenju stanovništva, napominju autori i dodaju da je uglavnom reč o bezbednosti, zdravstvenom sistemu, obrazovanju, stopi kriminala, mogućnosti za zabavu i kvalitetu gradskog prevoza.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.