Sukog stanovnika Prnjavora sa grupom iz Beograda, blokiran hotel

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukog stanovnika Prnjavora sa grupom iz Beograda, blokiran hotel

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je da su se u Prnjavoru sukobili meštani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u Republiku Srpsku da bi izazvali nerede na sutrašnjim lokalnim izborima.

On ističe da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se "veoma neobično ponašali, te da su bili nabildovani i istetovirani", što, kako je istakao, "nije ostalo nezapaženo u malom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u kojem se svi poznaju".

Po njegovim rečima, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od meštana, posle čega se ispred hotela "Siti", u kojem su smešteni, počela okupljati veći broj gradjana, zahtevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog sutrašnjih lokalnih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

Tada je i došlo do fizičkog obračuna, posle čega se grupa, za koje se tvrdi da je jedna navijačka grupa iz Beograda, povukla u hotel.

Noćas su oko hotela rasporedjene jake policijske snage.

Ministar bezbednosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da "nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvetli ovu situaciju".

"Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala. Dva sata nisu hteli da dođu na lice mesta, iako sam i ja intervenisao", rekao je Mektić za BN televiziju.

On je još kazao da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog lokalnog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su "pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 evra".

Mektić je rekao da su i u Tesliću primećene slične grupe mladića iz Srbije.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.