Tenzije u Prnjavoru:Šta će nabildovani Beograđani?

Izvor: Mondo, 01.Okt.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenzije u Prnjavoru:Šta će nabildovani Beograđani?

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su se danas u Prnjavoru sukobili meštani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u Srpsku da bi izazvali nerede na lokalnim izborima. Stigli i specijalci.

Foto: Mondo

Mektić je kazao da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se "veoma neobično ponašanja, nabildovani i istetovirani", što, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju.



Izvor: Youtube

"Na poziv biznismena"

Mektić kaže da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog lokalnog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su "pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 evra". Mektić je rekao da su i u Tesliću primećene slične grupe mladića iz Srbije.

Po njegovim rečima, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od meštana, posle čega se ispred hotela "Siti", u kojem su smešteni, počela okupljati veći broj građana, zahtevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog sutrašnjih lokalnih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

Tada je i došlo do fizičkog obračuna, posle čega se grupa, za koje se tvrdi da je jedna "navijačka grupa" iz Beograda, povukla u hotel.

Na poziv grupe građana, reagovali su pripadnici Policijske stanice Prnjavor, a nedugo zatim pojavile su se i jedinice Specijalne policije Republike Srpske.



Izvor: Youtube

"Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu hteli da dođu na lice mesta, iako sam i ja intervenisao", rekao je Mektić za BN televiziju.

Urgent/Prnjavor: Policija čuva beogradske "turiste... https://t.co/AYFg4TKIhB

— TetkaMr (@Nada_C77) October 1, 2016

Ministar bezbednosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da "nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvetli ovu situaciju".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

BIH: U Prnjavoru sukob meštana i grupe iz Beograda

Izvor: Beta, 01.Okt.2016

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su se danas u Prnjavoru sukobili meštani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u Republiku Srpsku da bi izazvali nerede na sutrašnjim lokalnim izborima.On je kazao da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.