Izvor: Radio 021, 07.Maj.2021, 14:11

SNS odgovara demokratama: Rukovodstvo Spensa smenite posredstvom odbornika, ako ih imate

Gradski odbor Srpske napredne stranke oglasio se nakon saopštenja Demokratske stranke u vezi sa otvorenim bazenima na Spensu.

Demokrate su u svom saopštenju navele da su otvoreni bazen na Spensu pretvoreni u baru i smetlište, poslavši medijima fotografija na kojima se vidi da su pločice ispucale, te da je ograda ubačena u vodu. Više o tome na OVOM LINKU.

Naprednjaci navode da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je saopštenje GO Demokratske stranke u kom navode da je bazen na Spensu "zapušten i devastiran i pretvoren u baru i smetlište", "samo jedno u nizu bezuspešnih podsećanja javnosti na formalno postojanje stranke koja je Srbiju, od 5. oktobra 2000. do poraza na izborima 2012, dovela upravo do toga da liči na ono što tvrde za pomenuti bazen". 

"Tvrdnje da 'postoje indicije da su bazen oštetili radnici koji su bili angažovani u rekonstrukciji' još jedan je dokaz da se svako saopštenje demokrata svodi na neproverene izjave u stilu 'rekla-kazala'. Gradski odbor Srpske napredne stranke podseća na to da je Grad angažovao eminentne stručnjake sa Fakulteta tehničkih nauka koji su utvrdili greške prilikom rekonstrukcije bazena na Spensu. Mišljenje Кomisije upućeno je i Gradskom javnom pravobranilaštvu da utvrdi da li je potrebno pokrenuti pravne postupke protiv odgovornih. Nedostaci na bazenu se otklanjaju i on će uskoro biti na raspolaganju sportistima i građanima, u zavisnosti od procene epidemiološke situacije u gradu i zemlji. Takođe, u planu je i pokrivanje bazena na Sajmištu balonom, tako da će ovaj objekat biti na raspolaganju sportistima tokom cele godine", navode u SNS.

Kada je u pitanju inicijativa predsednika GO Demokratske stranke Veljka Krstonošića, koji traži smenu poslovodstva Spensa, naprednjaci ga pozivaju da to učini - ali redovnim putem.

"Posredstvom odbornika u Skupštini grada. Naravno, ako ih Demokratska stranka ima", zaključuje se u saopštenju SNS.

Podsetimo, kako smo objavili, grad je obezbedio 60 miliona dinara za rekonstrukciju postrojenja za pripremu bazenske vode zatvorenih i otvorenih bazena, dok je preko Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobijeno 30 miliona dinara za sanaciju plaže otvorenog bazena. Međutim, radovi na tome još uvek nisu počeli.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.