Izvor: Radio 021, 07.Maj.2021, 12:32

FOTO: Otvoreni bazeni na Spensu u lošem stanju, novac za obnovu obezbeđen, ali još uvek nema radova

Gradski odbor Demokratske stranke upozorio je da su otvoreni bazeni na Spensu pretvoreni u baru i smetlište.

Ova stranka je prosledila i fotografije stanja na bazenu gde se vide ispucale pločice i ubačena ograda u vodu, a navode da su im slike dostavili zaposleni na Spensu.

DS kaže i da postoje indicije da su oštećenja nastala od strane radnika koji su bili angažovani u propaloj rekonstrukciji zatvorenog bazena, a koji navodno nisu primili zarade za posao koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su loše uradili.

Predsednik Gradskog odbora Veljko Krstonošić zatražio je zbog stanja otvorenog bazena smenu rukovodstva.

"U otvorenom bazenu Spensa već mesecima se nalaze delovi konstrukcije pokretne tribine, plastične stolice, delovi metalne ograde. Prema svedočenju zaposlenih na Spensu, sve to su u bazen bacili radnici koji su učestvovali u rekonstrukciji zatvorenog bazena u znak protesta zbog neisplaćenih zarada. Reč je o radnicima koje je, kako kažu na Spensu, angažovao Slobodan Milić, najbliži saradnik i nekadašnji savetnik gradonačelnika Miloša Vučevića. Učešće Milića u tom poslu direktno dovodi u vezu Vučevića sa propalom obnovom zatvorenog bazena za koju je gradonačelnik iz gradskog budžeta isplatio čak 127 miliona dinara. Zatvoreni bazen već dugo nije u funkciji zbog toga što je u propaloj rekonstrukciji teško oštećen, a sad vidimo da je i otvoreni bazen zapušten i devastiran. U otvorenom bazenu trenutno 'leži' voda koje tu nikako ne bi smelo biti tokom zime i koješta drugo, a vidna su oštećenja na pločicama, drenažnoj opremi i drugo", navodi se u pisanoj izjavi Krstonošića.

O stanju na bazenima Spensa priča se duže od godinu dana, a 021.rs je početkom godine otkrio propuste u radovima (više o tome OVDE), za šta još uvek niko nije odgovorao (više na OVOM LINKU). Angažovani su stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka kako bi se uradio novi projekat rekonstrukcije, a rok za izradu projekta bio je 30. april.

U međuvremenu, Novi Sad je obezbedio 60 miliona dinara za rekonstrukciju postrojenja za pripremu bazenske vode zatvorenih i otvorenih bazena.

Takođe, Spens je u aprilu dobio od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija 30 miliona dinara za sanaciju plaže otvorenog bazena sa tribinskim prostorom i u obrazloženju se navodi da je novac dat kako bi se sanirala vidna oštećenja keramičkih pločica, kao i armirano-betonskih tribina sa izloacijom.

Projektom je predviđeno uklanjanje svih postojećih slojeva (keramike, hidroizolacije, košuljice) sa plaže spoljašnjeg bazena i dela tribina, potom stavljanje novih pločica i kao novina ozelenjavanje krovnih bašti iznad tribine. Za sada nisu raspisani tenderi za ove radove.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.