Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 23:02

Poljska u subotu otvara granice prema zemljama članicama EU

Poljska će u subotu otvoriti svoje granice prema ostalim zemljama članicama Evropske unije i dozvoliti međunarodne letove sledećeg utorka, izjavio je poljski premijer Metuš Moravjecki.

"U pojedinim zemljama ova pandemija još se ponaša na veoma zabrinjavajuć način, tako da za sada ograničavamo ovu odluku (otvaranje granica) prema zemljama Evropske unije", rekao je Moravjecki.

Poljska je zatvorila granice za strance u martu kako bi zaustavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << širenje koronavirusa, preneo je Rojters. Međutim, restrikcije u Poljskoj su postepeno ublažavane – u maju su ponovo otvoreni tržni centri, hoteli i restorani.

U Poljskoj je poslednjih dana došlo do povećanja broja zaraženih od korona virusa, uglavnom na jugu zemlje, pa je tako u ponedeljak zabeležen rekordan broj od 599 novozaraženih. Od početka epidemije u zemlji je registrovano 27.668 slučajeva koronavirusa i 1.191 smrtni slučaj.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Poljska u subotu otvara granice prema zemljama članicama EU; Finska otvara granice sa svim susedima osim Švedske i Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 03:48

Poljska će u subotu otvoriti svoje granice prema ostalim zemljama članicama Evropske unije i dozvoliti međunarodne letove sledećeg utorka, izjavio je danas poljski premijer Metuš Moravjecki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.