Izvor: Radio 021, 10.Mar.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat Srbije sutra protestuje na Novom Beogradu, zove građane da mu se pridruže

Policijski sindikat Srbije najavio je da će sutra u podne ispred sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova na Novom Beogradu održati protest povodom, kako su naveli, otimanja reprezentativnosti, a sa kojeg će zatražiti da se ukine to rešenje kojim je oko 12.000 članova PSS obespravljeno.

"Pozivamo sve policajce i građane da nam se pridruže u borbi za vladavinu zakona u Srbiji", naveo je Policijski sindikat Srbije.

PSS je saopštio da im je podršku pružila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Evropska policijska unija, krovna organizacija koja okuplja 800.000 policajaca Evrope, a povodom odluke MUP-a Srbije da se "otme reprezentativnost PSS". U pismu se navodi da EPU pruža punu podršku Policijskom sindikatu Srbije u borbi za legitimna i zakonska prava policajaca.

"Nedvosmisleno je jasno da MUP Srbije u ovom slučaju nije poštovao ni domaće pravo ni međunarodne konvencije. Po ovom postupku MUP Srbije, koji je deo Vlade Srbije, ukazuje se da vlasti Republike Srbije još nisu zrele i spremne za ravnopravno učešće u Evropskoj uniji. EPU je poslao pismo Vladi Republike Srbije u vezi sa nelegalnim postupanjem prema Policijskom sindikatu Srbije, a takođe će o celom slučaju obavestiti vlasti Kraljevine Holandije, gde je sedište EPU i Evropski parlament", navodi se u pismu EPU, koje je preneo PSS.

Protest će početi u podne ispred sedišta MUP-a u Palati Srbije.

MUP je nedavno saopštio da PSS više nije reprezentativan, jer je proverom utvrđeno da taj sindikat ima manje od 15 odsto zaposlenih u MUP-u što je zakonski minimum.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.