Policijski sindikat Srbije sutra protestuje na Novom Beogradu, zove građane da mu se pridruže

Policijski sindikat Srbije najavio je da će sutra u podne ispred sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova na Novom Beogradu održati protest povodom, kako su naveli, otimanja reprezentativnosti, a sa kojeg će zatražiti da se ukine to rešenje kojim je oko 12.000 članova PSS obespravljeno.
Policijski sindikat Srbije sutra protestuje na Novom Beogradu, zove građane da mu se pridruže
Foto: 021
"Pozivamo sve policajce i građane da nam se pridruže u borbi za vladavinu zakona u Srbiji", naveo je Policijski sindikat Srbije.
 
PSS je saopštio da im je podršku pružila Evropska policijska unija, krovna organizacija koja okuplja 800.000 policajaca Evrope, a povodom odluke MUP-a Srbije da se "otme reprezentativnost PSS". U pismu se navodi da EPU pruža punu podršku Policijskom sindikatu Srbije u borbi za legitimna i zakonska prava policajaca.
 
"Nedvosmisleno je jasno da MUP Srbije u ovom slučaju nije poštovao ni domaće pravo ni međunarodne konvencije. Po ovom postupku MUP Srbije, koji je deo Vlade Srbije, ukazuje se da vlasti Republike Srbije još nisu zrele i spremne za ravnopravno učešće u Evropskoj uniji. EPU je poslao pismo Vladi Republike Srbije u vezi sa nelegalnim postupanjem prema Policijskom sindikatu Srbije, a takođe će o celom slučaju obavestiti vlasti Kraljevine Holandije, gde je sedište EPU i Evropski parlament", navodi se u pismu EPU, koje je preneo PSS.
 
Protest će početi u podne ispred sedišta MUP-a u Palati Srbije.
 
MUP je nedavno saopštio da PSS više nije reprezentativan, jer je proverom utvrđeno da taj sindikat ima manje od 15 odsto zaposlenih u MUP-u što je zakonski minimum.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija