Izvor: Radio 021, 09.Apr.2020, 12:04

Obavljena prva transfuzija krvne plazme obolelom pacijentu

U Moskvi je danas obavljena prva transfuzija krvne plazme sa pacijenta koji se oporavio od virusa korona na obolelog pacijenta, izjavila je zamenica gradonačelnika Moskve za društveni razvoj Anastasija Rakova.

Prema njenim rečima, krvnu plazmu je doniralo 11 pacijenata koji su se oporavili od virusa korona, dok je sedam pacijenata koji se još leče primilo transfuziju.

"Pratimo rad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kolega u drugim zemljama i znamo da su slična istraživanja uspešno srovedena u Kini, Nemačkoj i SAD. Nadamo se da će nam nova metodologija pomoći da se efikasno borimo protiv pandemije", rekla je Rakova.

U istraživanje efekta lečenja na taj način uključen je i Institut Sklifosovski, kao i Centar za transfuziju krvi Gavrilov.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je obolelo 10.131 osoba, od čega je najviše slučajeva potvrđeno u Moskvi - 6.698.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obavljena prva transfuzija krvne plazme obolelom pacijentu

Izvor: OkRadio.rs, 09.Apr.2020

U Moskvi je danas obavljena prva transfuzija krvne plazme sa pacijenta koji se oporavio od koronavirusa na obolelog pacijenta, izjavila je zamenica gradonačelnika Moskve za društveni razvoj Anastasija Rakova. Prema njenim rečima, krvnu plazmu je doniralo 11 pacijenata koji su ozdravili od koronavirusa,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Merkelova protiv zajedničkih rezervi unutar bloka

Izvor: Capital.ba, 10.Apr.2020, 08:30

BERLIN, Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je zahtjev Italije za zajedničke obveznice evrozone radi ublažavanja ekonomskog uticaja pandemije virusa korona. Ona je rekla da će Njemačka podržati druge instrumente za pružanje pomoći zemljama koje su u većoj mjeri ugrožene pandemijom. Merkelova...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.