Izvor: Luftika.rs, 25.Jun.2020, 19:38

Miša ili Ištvan: Kako je Savez vojvođanskih Mađara zablistao na izborima u Vranju

Rezultat lokalnih izbora u u Vranju, mnoge je iznenadio, ako ne i zaprepastio.
Naime, na biračkom mestu broj 24 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Vranju, ubedljivu pobedu odnela je Srpska napredna stranka sa 540 glasova, ali je odmah iza te stranke Savez vojvođanskih Mađara sa 124 glasa!
Socijalistička partija Srbije dobila je 67, svi ostali jednocifren broj glasova, piše portal Espreso.
Врање, бирачко место број 24, ОШ >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << “Доситеј Обрадовић“.
Фантастичан резултат СВМ-а. pic.twitter.com/ueWoZv5IBK
— Miloš Stojanović (@BoguchiBoguchi) June 24, 2020

Postoji obšanjenje za ovo. Naime, pošto se glasalo i na republičkim i na lokalnim izborima, dakle na dva lista, očigledno je da su se mnogi zbunili.
Na lokalnim izborima pod rednim brojem 4 bila je Srpska desnica koja je na istom tom biračkom mestu dobila 20% glasova. Na listu za republičke izbore pod rednim brojem 4 bio je Savez vojvođanskih Mađara.
Srpsko selo u kojem je Aleksandar Vučić osvojio 100% glasova: Najbolji je!

Pogledaj vesti o: Vranje,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađari nemaju pojma o IZBORNOM TRIJUMFU u Vranju

Izvor: OkRadio.rs, 26.Jun.2020, 09:38

Stranka vojvođanskih Mađara (SVM) ne zna ništa o svom izbornom uspehu u Vranju, prenosi portal Grad Subotica. U Vranju, u kojem živi slovom i brojem šestoro Mađara (0,01 odsto ukupne populacije), Savez vojvođanskih Mađara (SVM) osvojio je značajan broj glasova.    Na nekim izbornim mestima...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.