Izvor: Radio 021, 26.Okt.2020, 15:23

Mirović zvanično mandatar nove Pokrajinske vlade, sednica Skupštine Vojvodine ovog četvrtka

Igor Mirović i zvanično je predložen za mandatara nove Pokrajinske vlade, na predlog SNS, o čemu će se odlučivati na sednici Skupštine Vojvodine u četvrtak, 29. oktobra.

Skupština Vojvodine u četvrtak, 29. oktobra, održaće dve uzastopne sednice - na prvoj će se birati predsednik i članovi skupštinskih odbora, dok će se na drugoj sednici birati dugoočekivana, nova Pokrajinska vlada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Poslanici Skupštine Vojvodine su prethodno, na konstitutivnoj sednici 31. jula, izabrali odbor za administrativna i mandatna pitanja, dok preostali skupštinski odbori nisu formirani.

Na prvoj sednici su izabrani i predsednik Skupštine APV, kao i pet potpredsednika i generalni sekretar skupštine. Predsednik Skupštine Vojvodine je ponovo Ištvan Pastor (SVM), dok su potpredsednici Damir Zobenica (SNS), Aleksandra Maletić (SNS), Aleksandra Đanković (SPS-JS), Nemanja Zavišić (SNS) i Dejan Čapo (Vojvođanski front).

Pastor je prvu sednicu za četvrtak zakazao za 10 časova, a drugu odmah po završetku prve.

Ko će, osim Mirovića, činiti Pokrajinsku vladu i da li će biti foto-finiš izmena još uvek nije potpuno jasno. Kako je danas saopštila Pokrajinska vlada, Mirović je danas održao razgovore o sastavu budućeg izvršnog organa APV sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta socijalista, Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

U konsultacijama su, kažu u Pokrajini, učestvovali i predstavnici SNS Damir Zobenica, Zoran Gojković i Dmitar Stanišić.

Nepoznat je položaj Socijalističke partije Srbije u raspodeli "kolača" u Pokrajini, o čemu čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirović predložen za mandatara nove Pokrajinske vlade

Izvor: RTS, 26.Okt.2020

Dosadašnji predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović i zvanično je predložen za mandatara nove Pokrajinske vlade. O ovom predlogu SNS-a odlučivaće se na sednici Skupštine Vojvodine u četvrtak. . Igor Mirović je održao razgovore o sastavu buduće Pokrajinske vlade...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.