Miloš Jovanović novi predsednik DSS-a

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Jovanović novi predsednik DSS-a

Miloš Jovanović izabran je za predsednika Demokratske stranke Srbije na trinaestoj Skupštini DSS-a održanoj u Beogradu.

Na skupštini su izabrana i tri potpredsednika – Predrag Marsenić iz Beograda, Miroslav Petković iz Čačka i Dejan Šulkić iz Velike Plane. Na Skupštini je izabrano i 170 članova Glavnog odbora.

Novoizabrani predsednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je na početku izborne skupštine DSS-a da je to samo po formi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izborna, a u stvari je osnivačka skupština jednog novog DSS-a.

"Da li ćemo u izgradnji te nove snage uspeti, zavisiće isključivo od nas. Zavisiće od naše vere, naše energije, našeg umeća, i ako hoćete, našeg osećanja odgovornosti, prema nama samima, prema našoj deci, prema našim precima, prema Srbiji", rekao je Jovanović.

Kako je rekao, smatra da je došlo vreme da se politički sistem "Petooktobarske Republike" zameni novim političkim sistemom uz želju da "novi DSS, koji danas stvaramo, bude nosilac ideje promene političkog sistema u Srbiji".

Miloš Jovanović je rođen 19. avgusta 1976. godine u Beogradu. Na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona diplomirao je 1999. godine na Pravnom fakultetu, a 2000. godine na Odseku političkih nauka Sorbone. Na istom univerzitetu završio je magistarske studije iz međunarodnih odnosa 2001. godine, a doktorsku disertaciju odbranio je u decembru 2010. godine.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Izborna ali i osnivačka skupština novog DSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2017

Miloš Jovanović izabran je danas za predsednika Demokratske stranke Srbije na 13. Skupštini DSS u Beogradu...Na skupštini su izabrana i tri potpredsednika - Predrag Marsenić iz Beograda, Miroslav Petković iz Čačka i Dejan Šulkić iz Velike Plane, kao i 170 članova Glavnog odbora, saopšteno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.