28. maj  2017. 17.45  | Izvor: Tanjug

Jovanović: Izborna ali i osnivačka skupština novog DSS

BEOGRAD -

Miloš Jovanović izabran je danas za predsednika Demokratske stranke Srbije na 13. Skupštini DSS u Beogradu.

Na skupštini su izabrana i tri potpredsednika - Predrag Marsenić iz Beograda, Miroslav Petković iz Čačka i Dejan Šulkić iz Velike Plane, kao i 170 članova Glavnog odbora, saopšteno je iz DSS-a.

Predhodno je Jovanović u obrađanju skupštini izjavio je da je skupština samo po formi Izborna, a da je u stvari osnivačka skupština jednog novog DSS-a.

"Da li ćemo u izgradnji te nove snage uspeti, zavisiće skoro isključivo od nas. Zavisiće od naše vere, naše energije, našeg umeća, i ako hoćete, našeg osećanja odgovornosti, prema nama samima, prema našoj deci, prema našim precima, prema Srbiji", rekao je Jovanović.

On je podvukao da nije reč samo o Demokratskoj stranci Srbije i njenom novom početku već o neophodnosti novog početka za Srbiju.

Kako je rekao, smatra da je došlo vreme da se politički sistem "Petooktobarske Republike" zameni novim političkim sistemom uz želju da "novi DSS, koji danas stvaramo, bude nosilac ideje promene političkog sistema u Srbiji".

Jovanović je 1976. godine u Beogradu, srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Petoj beogradskoj gimnaziji, a potom se školovao na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona. Zvanje docenta stekao je na predmetima Uvod u pravo evropskih integracija i Međunarodni odnosi na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Radio je na Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu u zvanju istraživača-saradnika, 2007. je obavljao dužnost savetnika ministra za KiM za međunarodnopravna pitanja i bio je član srpske delegacije u pregovorima o budućem statusu Kosova i Metohije.

Bio je i koordinator pravnog tima Vlade Srbije.

Tagovi
Srodne vesti