Izvor: Radio 021, 13.Feb.2020, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 44 zaraženih virusom korona na kruzeru na kom su i srpski državljani

Kod još 44 osobe na kruzeru "Dajmond princes", usidrenom kod Jokohame, potvrđen je virus korona, saopštilo je danas japansko ministarstvo zdravlja.

Time je broj zaraženih na brodu, na kojem se u karantinu nalazi više od 3.500 putnika i članova posade, među kojima i 14 iz Srbije, porastao na 218, od 713 koliko ih je do sada testirano.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zdravlja Kacunobu Kato rekao je ranije da će starijim putnicima koji od ranije imaju zdravstvene tegobe ili su smešteni u kabinama bez prozora, biti dozvoljeno da se iskrcaju već u petak, 14. februara i da preostalo vreme karantina provedu na kopnu.

Iskrcavanje, međutim, neće biti dozvoljeno onima koji su bili u kontaktu sa putnicima koji su bili pozitivni na virus korona.

Oko 80 odsto putnika je starije od 60 godina, 215 ih je u osamdesetim godinama, a 11 u devedesetim.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijavljena prva žrtva virusa korona u Japanu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2020

TOKIO - Japansko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je preminula žena koja je bila zaražena novim virusom korona i to je prvi potvrđeni smrtni slučaj u ovoj zemlji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dačić: Troje srpskih državljana U IZOLACIJI na kruzeru "Dajmond princes"

Izvor: Blic, 13.Feb.2020

Troje Srba nalazi se u izolaciji na kruzeru "Dajmond princes". Oni nisu zaraženi korona virusom, ali čekaju se rezultati njihovih testova, jer su bili u kontaktu sa zaraženima, izajavio je danas minstar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.