Izvor: Radio 021, 25.Jun.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Srbija otvara poglavlje 9 u pregovorima sa EU

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da treba da otputuje u Brisel radi otvaranja poglavlja 9 u pregovorima sa Evropskom unijom (EU).

Ona je za agenciju Beta rekla da će u Brisel otputovati u četvrtak.

Poglavlje 9 odnosi se na finansijske usluge. Srbija je do maja 2019. otvorila 16 od 35 poglavlja.

U četvrtak popodne će na Međuvladinoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Evropska unija-Srbija biti otvoreno poglavlje finansijske usluge u pregovorima o članstvu s Beogradom, a prethodno će biti održano i zasedanje saveta za primenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU-Crna Gora.

Zvaničnici Evropske komisije su u Briselu potvrdili da će time biti otvoreno još jedno pored dosadašnjih 16 poglavlja u pregovorima s EU, imajući u vidu da je Srbija tehnički već ranije bila spremna.

Evropski diplomatski izvori su naveli da je u Briselu takođe primljeno na znanje i da je međunarodno telo za suzbijanje pranja novca FATF Srbiju skinulo sa "sive liste" zemalja koje i dalje ulažu napore za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.