Izbori na Kosovu: Srpska lista proglasila pobedu u Klokotu i Partešu

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2017, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori na Kosovu: Srpska lista proglasila pobedu u Klokotu i Partešu

U drugom krugu izbora za predsednike opština na Kosovu i Metohiji, u opštinama Klokot i Parteš Pasjane danas su pobedili kandidati Srpske liste, pokazuju podaci kosovske Centralne izborne komisije sa obrađenih 100 odsto glasova.

U opštini Parteš Pasjane pobedio je kandidat Srpske liste Dragan Petković sa 61,8 odsto dobijenih glasova, odnosno 1.316 glasova. U opštini Klokot slavio je kandidat Srpske liste Božidar Dejanović, koji je osvojio 52,2 odsto, odnosno 699 glasova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << U preostalih osam opština sa većinskim srpskim stanovništvom, kandidati Srpske liste pobedili su u prvom krugu lokalnih izbora, održanih 22. oktobra.

Biračka mesta zatvorena su u 19 časova. Prema podacima kosovske Centralne izborne komisije, na osnovu podataka sa oko 94,45 odsto biračkih mesta, izlaznost je bila 38,36 odsto. Najveća izlaznost zabeležena je u Klokotu od 54,94 odsto, a u Partešu 50,60 procenata i Prištini 47,13, navodi se na sajtu CIK-a.

Za drugi krug glasanja bilo je otvoreno 614 biračkih mesta, a pravo glasa imalo je 1.353.613 glasača.

Rakić: Pobeda Srpske liste je pobeda srpskog naroda na KiM

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je večeras, nakon objavljivanja preliminarnih rezultata lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, ocenio da je pobeda Srpske liste pobeda srpskog naroda na KiM.

"I nakon drugog kruga izbora, i pored namere pojedinaca iz Prištine da utiču na izbor gradonačelnika u opštinama sa srpskom većinom, srpski narod je izabrao da ih u naredne četiri godine vode kandidati Srpske liste", naveo je Rakić u saopštenju.

Rakić je u saopštenju naveo da će ta pobeda "još jednom pokazati snagu i jedinstvo koje smo izgradili kroz delovanje Srpske liste".

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.