Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 07:43

Ircima na šest nedelja zabranjeno korišćenje baštenskih creva

Irske vlasti uvele su šestonedeljnu zabranu korišćenja baštenskih creva, nakon što je ta zemlja, poznata po kišnom periodu, doživela jedno od najsušnijih proleća.

Doneta uredba biće na snazi do 21. jula i odnosi se na zabranu upotrebe creva za zalivanje travnjaka i bašta, pranje automobila ili punjenje bazena.

Šef irske Meteorološke službe Met Eiren rekao je da je Irska doživela najsuvlji maj od 1850. godine, a u nekim delovima proleće je bilo najsušnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ikad zabeleženo. U prestonici Dablinu palo je manje od trećine uobičajenih padavina.

Zabrana zalivanja usledila je zbog činjenice da su mnogi ostali kod kuće tokom epidemije virusa korona i imali više vremena za aktivnosti poput uređenja vrtova i dvorišta.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.