Izvor: Radio 021, 22.Dec.2020, 15:18

FOTO: Preko Gradine pokušali da prošvercuju tursku rakiju i škotski viski

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu prelaza Gradina u nedelju, 20. decembra sprečili pokušaj krijumčarenja turske rakije i škotskog viskija, kojima je jedan putnik napunio prostor rezervnog točka i kofere u prtljažniku svog automobila.

Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica nemačkih državljana turskog porekla. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje obojica putnika, i vozač i suvozač rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag.

Carinici su ih izdvojili za detaljnu kontrolu, kada su najpre otkrili da je prostor za rezervni točak, ispod tapacirunga u prtljažniku automobila, ispunjen flašama rakije, viskija i votke. Zatim su i u koferima među garderobom pronađene sakrivene flaše pomenutih žestokih alkoholnih pića.

Među otkrivenim skupim pićima najviše je bilo turske rakije "Yeni Raki", za koju bi bilo logično da se krijumčari u obrnutom smeru, odnosno iz Turske, a ne kao u ovom slučaju - u Tursku, navode u Upravi carina.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prtljažnik turskih državljana pun rakije i viskija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2020

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu Gradina 20. decembra sprečili pokušaj krijumčarenja turske rakije i škotskog viskija, kojima je jedan putnik napunio prostor rezervnog točka i kofere u prtljažniku svog automobila, saopštila je Uprava carina...Dodaje se da je prekršaj otkriven kada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.