Izvor: Radio 021, 25.Feb.2021, 08:04

EU danas o kovid pasošima, lideri podeljeni oko ovog pitanja

Evropski lideri će danas održati sastanak kako bi se dogovorili oko sertifikata za građane Evropske unije koji su se vakcinisali protiv kovida, ali se zna da članice EU nisu jedinstvene po ovom pitanju.

Sada kada se vakcinacija povećala širom Evrope, pojedine vlade evropskih država, kao što su grčka i španska, traže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << brzo usvajanje EU sertifikata za one koji su se već vakcinisali, kako bi mogli slobodno da putuju, preneo je Gardijan pisanje Rojtersa.

Međutim, kako se navodi, neke zemlje poput Francuske i Nemačke nisu za tu ideju, jer bi odluka o sertifikatu vakcinaciju učinila obaveznom i značila bi diskriminaciju osoba koje iz određenih razloga ne smeju ili ne žele da se vakcinišu.

Francuska, u kojoj je jak antivakcinacioni pokret, obećala je da neće primoravati svoje građane da se vakcinišu i smatra da je ideja o vakcinacionim pasošima prerana.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Grčka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LIDERI EU DANAS O "VAKCINA PASOŠIMA" Raste pritisak na Brisel, Austrija preti, SZO nepokolebljiva: "Cepivo ne sme biti uslov za putovanja"

Izvor: Blic, 25.Feb.2021

Lideri Evropske unije danas će u 15 časova razgovarati o načinima za ubrzanje vakcinacije, nesuglasicama oko zatvaranja granica i uvođenju putnih priznanica o vakcinaciji, odnosno kontroverznih "vakcina pasoša". Članice EU duboko su podeljene po trećem pitanju, a uoči sastanka na Brisel je rastao...

Nastavak na Blic...

SRS: Istopolna partnerstva neustavna, pregovori o izborima neprihvatljivi s učešćem EU (VIDEO)

Izvor: Beta, 25.Feb.2021

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj ocenio je danas da bi usvajanje zakona o istopolnim partnerstvima bilo suprotno Ustavu Srbije."Smatramo da je takav predlog neustavan jer Ustav kaže da je brak zajednica muškarca i žene, i ne treba nametati drugo", kazao je Šešelj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.