Izvor: Radio 021, 24.Feb.2021, 15:40

Druga runda prepucavanja novosadskog SSP i SNS: U čijem taboru su kriminalci?

Novosadski odbori opozicione Stranke slobode pravde i vladajuće Srpske napredne stranke nastavili su prepirke saopštenjima, koje su započele u utorak.

Inicijalni povod za prepirku SNS i SSP bila je tuča, koja se dogodila u subotu u Ulici Laze Telečkog, u kojoj su teško povređena dva mladića, jedan lakše, dok je šest njih uhapšeno. SSP je najpre optužio vlast Srpske napredne stranke da "generiše mržnju prema sopstvenim građanima", na šta su iz vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << partije odgovori da u opozicionoj stranci pišu "nebuloze".

Drugu rundu prepirki saopštenjima ponovo "prvim udarcem" započinje SSP, ali SNS odgovara.

Kako su saopštili, vreme bajki je odavno prošlo i "rezultat njihovog devetogodišnjeg rada se preselio na ulice i vidi se golim okom". 

"Novi Sad je nekada bio miran grad da bi sada postao stecište raznih kriminalnih bandi, batinaša, neonacista i svih onih koji su pod vašim pokroviteljstvom uhlebljeni u razna JKP, sa jednim jedinim zadatkom - da prebijaju i maltretiraju poštene građane. Mi nemamo dilemu da u ovom gradu postoje najbezbedniji i najsigurniji, ali to nažalost nisu građani već pripadnici kriminalne SNS kaste. Svojom perfidnom bahatošću, doveli ste do ogromnog straha kod Novosađana koji sem što se brinu za svoju, i bezbednost svoje dece, imaju strah i od 'nedodirljivih' koji svakoga dana prosipaju žuč po ulicama grada, dok je kriminal u kulminaciji", saopštavaju iz SSP.

Oni su podsetili na pojedine incidente iz prethodnog periodu, poput brutalnog prebijanja zbog kojeg je uhapšen Ivan Kontić, policijske brutalnosti na protestima u Novom Sadu, "batinaše koji su prošle godine usred mirnih protesta tukli građane", bakljade u vreme vanrednog stanja, navodeći da je javnost u poslednjih dvadesetak dana bila svedok "četiri masovne tuče i jednog neonacističkog skupa". 

Pitali su i kako je moguće da se "gradonačelnik slika sa osobama koje na kraju dospeju u crnu hroniku", te da li je član ove stranke Marko Bosanac dobijao sumnjive poslove u vrednosti od 14 miliona dinara, ne navodeći koji poslovi su u pitanju, niti o kojoj kompaniji je reč.

Na ovo saopštenje nisu ostali dužni u redovima Srpske napredne stranke. Kako su poručili "autorima saopštenja pomenute strančice", treba da postave pitanje "svom predsedniku Draganu Đilasu na koji način je za kratko vreme došao do bogatstva od preko pola milijarde evra". Naprednjaci su saopštili i da Đilasa upitaju "kako se našao na zajedničkoj fotografiji sa Vladimirom Jovanovićem Japancem", nekadašnjim pripadnikom zemunskog klana, koji je veći broj godina proveo u zatvoru. Takođe, upitali su i za "vezu" između potpredsednice stranke Marinike Tepić "sa narko dilerom iz Pančeva". 

"To su samo neki razlozi zbog kojih ta stranka i njeni pajtaši ponikli iz Demokratske stranke, nisu imali hrabrosti da izađu na junske izbore, jer se plaše suda građana Srbije. Građane niko do sada nije uspeo da prevari, pa neće ni Đilas. Što se tiče optužbi o 'generisanju mržnje i veze sa kriminalcima' funkcionera Srpske napredne stranke u poslednjim incidentima u Novom Sadu, Srpska napredna stranka podseća da nijedan član, a kamoli funkcioner SNS nije učestvovao u ovim događajima. Istovremeno, policija i pravosudni organi pravovremeno su reagovali i dokazali da je naš grad u potpunosti bezbedan. Borba protiv kriminala jedan je od osnovnih ciljeva Srpske napredne stranke i naših koalicionih partnera, u šta građani svakodnevno mogu da se uvere", zaključuju u SNS.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kako su društvene mreže postale mesto za zakazivanje tuča i zašto se obračunavaju tinejdžeri

Izvor: RTS, 25.Feb.2021, 11:59

Još se prepričavaju nemile scene masovne tuče u Novom Sadu kada su u subotu na ulici teško povređena dva mladića. Nažalost, sličnih događaja ima i u drugim gradovima u Srbiji, ali i komšiluku. Ovakvi obračuni uglavnom se zakazuju preko društvenih mreža. Profesor Fakulteta za specijalnu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.