Cigarete u Srbiji poskupljuju da se cene usklade sa EU

Izvor: Radio 021, 16.Nov.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cigarete u Srbiji poskupljuju da se cene usklade sa EU

Ministarstvo finansija priprema akcizni kalendar za cigarete od 2017. do 2020, kako bi akcize na cigarete u Srbiji bile usklađene sa onima u Evropskoj uniji.

Kako je rečeno u tom ministarstvu, u narednom periodu znaće se tačan iznos akciza na cigarete, koje bi trebalo da se primenjuju u 2017. godini.

U Ministarstvu finansija su naglasili da se u ovom momentu još uvek razmatra da li će se izmene Zakona o akcizama odnositi i na alkoholna pića. Kako su naveli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << povećanje akciza na alkoholna pića, trebalo bi da bude postepeno, do postizanja minimalnog nivoa predviđenog standardima EU, odnosno do sticanja statusa punopravnog članstva Srbije u EU.

"U narednom periodu, plan je da se izvrše i izmene koje se odnose na oporezivanje akcizom alkoholnih pića u skladu sa standardima EU, jer su postojeća zakonska rešenja, koja uređuju njihovo oporezivanje uređena na drugačiji način u odnosu na onaj koji predviđa standard EU, zbog čega je neophodno opredeliti optimalan rok u kojem bi se predmetna rešenja adekvatno implementirala, a naročito zato što bi to moglo da ima efekte na budžetske prihode", kažu u Ministarstvu finansija.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.