Cigarete u Srbiji poskupljuju da se cene usklade sa EU

Ministarstvo finansija priprema akcizni kalendar za cigarete od 2017. do 2020, kako bi akcize na cigarete u Srbiji bile usklađene sa onima u Evropskoj uniji.
Ministarstvo finansija priprema akcizni kalendar za cigarete od 2017. do 2020, kako bi akcize na cigarete u Srbiji bile usklađene sa onima u Evropskoj uniji.
 
Kako je rečeno u tom ministarstvu, u narednom periodu znaće se tačan iznos akciza na cigarete, koje bi trebalo da se primenjuju u 2017. godini.
 
U Ministarstvu finansija su naglasili da se u ovom momentu još uvek razmatra da li će se izmene Zakona o akcizama odnositi i na alkoholna pića. Kako su naveli, povećanje akciza na alkoholna pića, trebalo bi da bude postepeno, do postizanja minimalnog nivoa predviđenog standardima EU, odnosno do sticanja statusa punopravnog članstva Srbije u EU. 
 
"U narednom periodu, plan je da se izvrše i izmene koje se odnose na oporezivanje akcizom alkoholnih pića u skladu sa standardima EU, jer su postojeća zakonska rešenja, koja uređuju njihovo oporezivanje uređena na drugačiji način u odnosu na onaj koji predviđa standard EU, zbog čega je neophodno opredeliti optimalan rok u kojem bi se predmetna rešenja adekvatno implementirala, a naročito zato što bi to moglo da ima efekte na budžetske prihode", kažu u Ministarstvu finansija.
  • NS

    17.11.2016 21:09
    Naravno, moze, ja sam za. Za sve EU zakone, nema problema, ali dajte onda plate kao u EU. A ne prvo namete narodu i uzimati, pa onda, mozda, plate podizati. Od cega da zaradi drzava sa takvim primanjima? Od plata prosek 200 eura!? To, 400 eura, macku o rep. Ti jedes meso, ja kupus, pa zajedno jedemo sarmu. Ne... ne jedemo sarmu. Mi sve moramo kontra, sve od nazad.
  • iskrena

    17.11.2016 01:09
    cigare
    Pa blago narodu kad nam poskupljuju cigare a smanjuju plate...ako cete vec da poskupljujete cigare dignite nam plate da budu kao u EU...
  • Bugi Vugi

    16.11.2016 18:06
    U Srbiji ne moze vise nista da se podigne osim dazbina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija