Izvor: Radio 021, 08.Jun.2020, 11:04

Četvoro kandidata SNS za premijersko mesto, najveće iznenađenje Nedimović

Četvoro funkcionera iz redova Srpske napredne stranke imaju u ovom trenutku šansu da se nađu na mestu predsednika Vlade Srbije nakon izbora 21. juna, a ukoliko na njima pobede naprednjaci, piše "Blic".

Kako "Blic" navodi, kao pred svake parlamentarne izbore, nagađanja o tome ko bi mogao da bude mandatar za sastav nove vlade, a ko ministri, počinje mesecima ranije. Prema saznanjima ovog beogradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lista, za sada četiri osobe iz redova SNS figuriraju za tu poziciju.

Kako kaže dobro upućeni izvor Blica, predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić trenutno razmišlja između aktuelne predsednice Vlade Ane Brnabić, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ministra finansija Siniše Malog i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

"Ana Brnabić se tokom krize dobro pokazala, ponela je veliki teret, uradila ogroman posao i to Vučiću nije promaklo", navodi izvor "Blica" iz vrha SNS.

Drugi sa najvećim šansama je aktuelni potporedsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Predsednik Vučić zadovoljan je Vučićevim rezultatima, kao i načinom na koji je vodio Novi Sad. Takođe, i Vučević je tokom krize izazvane pandemijom virusa korona dobro radio", navodi isti izvor.

Kako dalje piše "Blic", u medijskim nastupima Vučić se najviše hvali rezultatima u ekonomiji. Zato ne bi bilo čudno da poverenje da vodi Vladu ukaže ministru finansija Siniši Malom.

"Siniša Mali je i ranije pominjan kao kandidat za mandatara, ali to nikada nije realizovano, jer Vučić akcenat stavlja na državnu kasu i finansije i važno mu je da taj resor vodi neko na koga može da se osloni i u koga ima mnogo poverenja", navodi izvor iz SNS.

To je ujedno i razlog zašto Mali ima manje šansi nego Brnabić ili Vučević.

Četvrti kandidat je prvi na listi SNS za parlamentarne izbore i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Odluka da Nedimović bude stavljen na čelo liste, pre nekoliko meseci, iznenadila je i same naprednjake.

"Bili smo u čudu, nejasno nam je čime je to Nedimović kupio Vučića", kaže jedan od izvora Blica.

Da je čovek od najvećeg poverenja, kako navodi Blic, videlo se i tokom vanrednog stanja kada je Vučić odlučio da Nedimovića stavi na čelo Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug, iako živi i radi na drugom kraju zemlje. Nedimović je i taj zadatak obavio, prema Vučićevoj oceni, na najbolji mogući način. Uz sve navedeno, kako dodaje Blic, njegov rad nisu obeležile afere.

Ipak, beogradski list dodaje da Nedimović u ovom trenutku ima manje šanse od ostalih kandidata.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.