Četvoro kandidata SNS za premijersko mesto, najveće iznenađenje Nedimović

Četvoro funkcionera iz redova Srpske napredne stranke imaju u ovom trenutku šansu da se nađu na mestu predsednika Vlade Srbije nakon izbora 21. juna, a ukoliko na njima pobede naprednjaci, piše "Blic".
Četvoro kandidata SNS za premijersko mesto, najveće iznenađenje Nedimović
Foto: Screenshot
Kako "Blic" navodi, kao pred svake parlamentarne izbore, nagađanja o tome ko bi mogao da bude mandatar za sastav nove vlade, a ko ministri, počinje mesecima ranije. Prema saznanjima ovog beogradskog lista, za sada četiri osobe iz redova SNS figuriraju za tu poziciju.
 
Kako kaže dobro upućeni izvor Blica, predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić trenutno razmišlja između aktuelne predsednice Vlade Ane Brnabić, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ministra finansija Siniše Malog i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.
 
"Ana Brnabić se tokom krize dobro pokazala, ponela je veliki teret, uradila ogroman posao i to Vučiću nije promaklo", navodi izvor "Blica" iz vrha SNS.
 
Drugi sa najvećim šansama je aktuelni potporedsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
"Predsednik Vučić zadovoljan je Vučevićevim rezultatima, kao i načinom na koji je vodio Novi Sad. Takođe, i Vučević je tokom krize izazvane pandemijom virusa korona dobro radio", navodi isti izvor.
 
Kako dalje piše "Blic", u medijskim nastupima Vučić se najviše hvali rezultatima u ekonomiji. Zato ne bi bilo čudno da poverenje da vodi Vladu ukaže ministru finansija Siniši Malom.
 
"Siniša Mali je i ranije pominjan kao kandidat za mandatara, ali to nikada nije realizovano, jer Vučić akcenat stavlja na državnu kasu i finansije i važno mu je da taj resor vodi neko na koga može da se osloni i u koga ima mnogo poverenja", navodi izvor iz SNS.
 
To je ujedno i razlog zašto Mali ima manje šansi nego Brnabić ili Vučević.
 
Četvrti kandidat je prvi na listi SNS za parlamentarne izbore i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Odluka da Nedimović bude stavljen na čelo liste, pre nekoliko meseci, iznenadila je i same naprednjake.
 
"Bili smo u čudu, nejasno nam je čime je to Nedimović kupio Vučića", kaže jedan od izvora Blica.
 
Da je čovek od najvećeg poverenja, kako navodi Blic, videlo se i tokom vanrednog stanja kada je Vučić odlučio da Nedimovića stavi na čelo Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug, iako živi i radi na drugom kraju zemlje. Nedimović je i taj zadatak obavio, prema Vučićevoj oceni, na najbolji mogući način. Uz sve navedeno, kako dodaje Blic, njegov rad nisu obeležile afere.
 
Ipak, beogradski list dodaje da Nedimović u ovom trenutku ima manje šanse od ostalih kandidata.
 
Šta kažu kladionice
 
Ako je verovati kladioničarskim kvotama, kako se izbori bliže, najveće šanse za poziciju premijerke ima Ana Brnabić. Prema njima, predsednica Vlade ima četiri puta više izgleda da i dalje bude na čelu izvršne vlasti nego Vučević i Nedimović.
 
Brnabić je i pre mesec i po dana bila prvi favorit u kladionicama za novu-staru premijerku. Kvota da će aktuelna premijerka ostati na funkciji je 1,5, dok su koeficijenti njenih konkurenata sve veći, ali i dalje manji nego njen. Kvota na Miloša Vučevića je sada tri, a ne 2,5 koliko je iznosila pre dve nedelje. Isti koeficijent ima i Branislav Nedimović, dok je kvota na Sinišu Malog pet.
  • Milan

    30.06.2020 13:18
    Siniša Mali ili Gašić
    Pratim pažljivo i mislim da će Gašić ili Siniša Mali da dobije poziciju premijera ove 2020.
    Nenad Popović je najjači Ruski čovjek u Rusiju što se tiče političkog uticaja na samu Rusiju kroz više nivoa. Može i on da bude bitan igrač!!!!

    Dačić Plus Palma, oni moraju da se maknu iz spoljne politike. Možda Pakistan, Egipat, Turska ili azerbejdžan su njihova jaka spoljnopolitička konekcija. Ali to nisu sile!!!
  • Zdralja

    09.06.2020 18:43
    Nedimovic je uzeo lovu da dovede crveni taxi u mitrovicu inspektor prica jednu pricu a nacelnik drugu svi lazu a promenili su zakon preko noci kako bi mogao da dodje da uzimaju novac iz naseg grada a vozaci su i dalje nelegalni i nepismeni zakon je jasan ali se ovde ne vazi za nedimovice svaki vozac u javnom prevozu mora da ima saobracajnu skolu ili kod 95 od njih mozda ispunjava uslove 4 vozaca a ima ih preko 30 eto toliko o postenju oni rade kako oni hoce a mi obican narod nemozemo nista zato ljudi nemojte se vozit snjima
  • M-Nikolić Sombor

    09.06.2020 00:41
    premijer
    Ovo pitanje je u rukama Daćića i njegvih satelitaPalmovići i Arkannovci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.