Izvor: Radio 021, 27.Mar.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čak 60 škola pred blokadom zbog tužbi prosvetnih radnika

Vrhovni kasacioni sud počeo je da donosi presude u korist prosvetnih radnika kojima su zakinute isplate dva dana godišnjeg odmora iz 2014. godine.

Prema pisanju "Blica", to bi moglo da dovede do blokade računa oko 60 škola u Srbiji. Predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Ranko Hrnjaz kaže da je problem nastao zaključkom Vlade Srbije još iz 2008. godine, kada je radnicima ukinuto pravo na dva dana plaćenog godišnjeg odmora.

"Pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sindikata i države nisu urodili plodom pa su prosvetari tužili za 2014. za koju razlika tada nije isplaćena. Dugovanja od 3.000 do 4.000 dinara su na kraju došla do Vrhovnog kasacionog suda, a neki postupci sada koštaju i po 100.000 dinara", poručuje Hrnjaz za "Blic".

Najgora situacija je u Zrenjaninu gde će biti blokirano oko 15 škola.

"Sada se pravobranilaštvo u ime Ministarstva prosvete žali na samu presudu što će višestruko poskupeti postupak. To će dovesti do blokade računa 60 škola", rekao je Hrnjaz.

U Somboru i Subotici taj problem je rešen, ali ne i, na primer, u Zrenjaninu ili Leskovcu.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.