Bivši ministar osuđen na sedam godina zatvora

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ministar osuđen na sedam godina zatvora

Poslednji ministar unutrašnjih poslova iz vremena egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka osuđen je na sedam godina zatvora zbog pronevere javnih sredstava.

Habib al Adli, koji se dovodi u vezu s najsurovijim postupcima Mubarakovih bezbednosnih snaga, osuđen je sa 12 nekadašnjih zvaničnika njegovog Ministarstva zbog pronevere više od dve milijarde egipatskih funti (oko 104 miliona evra).

Al Adli je pušten na slobodu 2015. po odsluženju trogodišnje kazne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zatvora zbog korišćenja policijskih službenika da rade neplaćene poslove na njegovim privatnim posedima.

On je ranije oslobođen optužbi za naređivanje ubistva demonstranata tokom pobune iz 2011. godine kojom je oboren Mubarakov režim, kao i optužbi za korupciju.

Al Adli nije prisustvovao izricanju presude i očekuje se da bude priveden radi izvršenja kazne.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Nemiri u Egiptu

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.