Žuninjo prešao u Njujork Red Buls

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuninjo prešao u Njujork Red Buls

Brazilski fudbaler Žuninjo Pernambukano potpisao je ugovor sa prvoligašem MLS lige Njujork Red Bulsima.

37-godišnji bivši reprezentativac Brazila u Red Buls stiže iz Vasko da Game.

"Žuninjo je igra svetske klase, a direktor kluba Žerar Ulije i ja smo njegovi veliki fanovi", rekao je sportski direktor kluba iz Njujorka Endi Roksberi.

Pernambukano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Žerar Ulije sarađivali su u francuskom prvoligašu Lionu, u periodu od 2005. do 2007. godine, kada je Ulije bio trener ekipe.

“On je veliki profesionalac na terenu, ali i van njega. Poseduje veliki talenat, specijalista je za slobodne udarce i sjajan tehničar. Trenutno se nalazi u odličnoj formi i mislim da će imati odličan uticaj na našu igru u 2013. godini”, dodao je Roksberi.

Pernambukano i Žerar Ulije sarađivali su u francuskom prvoligašu Lionu, u periodu od 2005. do 2007. godine, kada je Ulije bio trener ekipe.

Brazilskom specijalista za slobodne udarce će prvo morati da dobije vizu pre nego što se transfer realizuje.

Žuninjo je u karijeri igrao za brazilski Sport, Vasko da Gamu, Lion i katarski Al Garafi. Najbolje godine u karijeri proveo je u Lionu, kada je bio deo generacije koja je osvojila sedam uzastopnih titular šampiona Francuske, jedan Kup i tri trofeja Trofeja šampiona, koji se igra između pobednika prvenstva i osvajača Kupa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.