Zuckerberg bi mogao biti smijenjen sa pozicije izvršnog direktora

Izvor: Capital.ba, 18.Okt.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zuckerberg bi mogao biti smijenjen sa pozicije izvršnog direktora

NJUJORK, Nakon višestrukih skandala i hakovanja u koje je kompanija Facebook bila upetljana na čelu sa Markom Zuckerbergom, nekoliko javnih fondova koji drže dio dionica su predložile da se Mark ukloni kao predsjedavajući, a glasanje će se održati u maju 2019. Nekoliko javnih fondova koji drže dionice na Facebooku u srijedu podržali su prijedlog da se izvršni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Mark Zuckerberg ukloni kao predsjedavajući, rekavši da je gigant društvenih medija napravio nekoliko skandala koje je nemoguće ignorisati. Prijedlog će se izglasati u maju 2019. a Facebook nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar. “Facebook igra duboku ulogu u našem društvu i našoj ekonomiji.Oni imaju društvenu i finansijsku odgovornost da budu transparentni, zato tražimo zamjenu Zuckerberga”, poručeno je. Zuckerberg poseduje procenat od 17 posto vlasničkog udjela na Facebooku, a njegov udio u glasanju je 60 posto. Investiciona firma je istakla da Google, Microsoft, Apple, Oracle i Twitter imaju odvojene uloge CEO-a i drugih poslova unutar firme, te je tako i u velikom broju drugih firmi sa kojima se javno trguje, te bi se tako trebao postaviti i Facebook. Klix.ba  

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Zakerberg zbog skandala gubi fotelju predsjednika?

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2018

Nakon više skandala i hakovanja u koje je kompanija Facebook bila upetljana na čelu sa Markom Zakerbergom, nekoliko javnih fondova koji drže dio akcija su predložile da se Mark ukloni kao predsjedavajući, a glasanje će se održati u maju 2019.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.