Zlatni saveti dermatologa iz Njujorka: Ovako se negujte i problemi sa kožom će postati prošlost

Izvor: B92, 23.Feb.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni saveti dermatologa iz Njujorka: Ovako se negujte i problemi sa kožom će postati prošlost

Dejvid Bank tvrdi da su mnoga istraživanja pokazala da kožu možete tretirati s prirodnim proizvodima koje imate kod kuće, pa što ne bi to i pokušali.

Koliko često se probudite i suočite s nepravilnostima na koži? Svakodnevni problemi, uključujući crvenilo ili suvoću mogu nastati tokom nekoliko sati, dok je potrebno nekoliko dana tretiranja kako bi se povukli.

Dermatolog iz Njujorka, Dejvid Bank, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrdi da su mnoga istraživanja pokazala da kožu možete tretirati s prirodnim proizvodima koje imate kod kuće, pa što ne bi to i pokušali.

Predstavljamo vam neke od prirodnih proizvoda koje možete sami napraviti i izgledati čarobno.

Maska od banane i meda za masnu kožu

Zgnječite jednu bananu i dodajte dve kašičice meda i nekoliko kapi limunovog soka. Nanesite na lice i nakon 15-20 miuta uklonite s toplom krpicom, te tapkajući osušite. Inače, ova maska je savršen borac i protiv akni.

Maska od bundeve i meda

Pomešajte kašiku organske bundeve u konzervi s pola kašičice pavlake i jednom kašičicom meda. Neka maska odstoji 15 minuta na vašem licu pre nego je isperete s toplom vodom. Ova maska će usput napraviti nežan piling i rešiti vas nepravilnosti.

Masku od aspirina protiv akni

Zgnječite jedan do tri aspirina (ili više ako trebate prekriti više toga) u maloj posudi, i dodajte vode koliko treba da bi se puder pretvorio u pastu. Zatim dodajte nekoliko kapi toplog meda i nanesite masku na lice, te ostavite da odstoji dok se ne osuši (desetak minuta), te isperite.

Revitalizirajuća maska od šljiva

Napravite pire od tri do četiri šljive, te pomešajte to s pola kašičice kurkume, jednom kašikom meda i kašikom grčkog jogurta. Umasirajte nežno u kožu i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, pa isperite s toplom vodom.

Maska od aloe vere i avokada za suvu kožu

Zgnječite pola avokada u zdelici, potom dodajte dve kašike praha aloe vera gela, jednu kašiku suve zobene kaše iz kesice i jednu kašiku toplog meda. Nanesite ovu masku na čistu, suvu kožu i ostavite neka odstoji 15 minuta. Zatim isperite s toplom vodom.

Maska od svežih krastavaca i zobene kaše protiv crvenila

Pomešajte jednu šoljicu kuvane zobene kaše sa sitno seckanim krastavcem. Nanesite smesu na lice. Držite 20 minuta, pa isperite s toplom vodom.

Izvor: kucnilekar

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.