Zbog PREKOMERNOG NASILJA javni prevoz preduzeo NOVE MERE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 15:35

Zbog PREKOMERNOG NASILJA javni prevoz preduzeo NOVE MERE!

Gradonačelnik je najavio pojačano prisustvo policajaca na stanicama.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams saopštio je danas da će gradske vlasti, usled niza nasilnih incidenata, uvesti nasumičnu proveru torba putnika u metrou. 

Dodao je da će na metro stanicama i na peronima biti pojačano prisustvo policajaca.

- Znamo da se ljudi osećaju nesigurno. Ja razgovaram sa vozačima i oni mi kažu: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 'Eriče, ništa nas ne čini sigurnijim od policajca koji šeta na stanici ili kroz voz'. To je ono što želimo od naših policajaca - rekao je Adams na konferenciji za medije, prenosi Foks njuz.

Američka televizija, međutim, navodi da su pojedini vozači izrazili zabrinutost zbog novih mera, rekavši da bi one mogle da dovedu do rasne diskriminacije i kršenja privatnosti građana. 

Adams je nove mere najavio nakon nasilnih incidenata u njujorškom metrou koji su se dogodili poslednjih dana.

U utorak uveče, stanovnik Aper Ist Sajda rekao je da ga je vozač napao na metro stanici na drugoj aveniji, a ranije ove nedelje drugi muškarac je rekao da je čekao prevoz kada mu je prišla osoba koja ga je gurnula na šine.

Pored toga, njujorški metro je u poslednje vreme bio i mesto ozbiljnijih incidenata, poput pucnjava i tuča koje su imale smrtni ishod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.